Bilde av en person som åpner en garasjeport fra bilen.

Enklere hverdag med motorisert garasjeport

Øk komforten i garasjen din med en automatisk garasjeportåpner.

Bilde av Kim Arne Hammerstad

Kim Arne Hammerstad

Sist oppdatert: 12.03.2021

Motoriserte garasjeporter er ikke lenger en luksus forbeholdt noen få, men er i dag en rimelig løsning som forenkler livet med garasje.

Det største argumentet for å kjøpe en garasjeportåpner, er den økte komforten du får i hverdagen. Du slipper å måtte gå ut av bilen for å åpne porten, og kan bare kjøre rett inn i garasjen. Dette er spesielt deilig når det er stygt vær.

Kan gi økt sikkerhet

En stor fordel med motorisert garasjeportåpner er at du kan bli bedre sikret mot innbrudd. Siden du ikke behøver noen ytre åpningsmekanismer for å få opp porten, blir det færre angrepspunkter for en innbruddstyv.

Les mer: Slik velger du riktig garasjeportåpner

Hva om strømmen er borte?

En vanlig innvending mot motoriserte garasjeporter er frykten for at man ikke skal få opp porten ved et eventuelt strømbrudd.

Dette trenger ikke å være et problem, for de aller fleste portleverandører vil tilby en eller flere feilsikringer, slik at du alltid vil ha en mulighet til å åpne porten manuelt.

Har du kun inngang til garasjen gjennom garasjeporten bør du passe på at du får installert en nødløsning, i tilfelle at motoren ikke fungerer. En typisk løsning i en slik situasjon vil være en «nødfrikobling» eller «nødåpner».

Ekstrautstyr og service

Den teknologiske utviklingen går raskt framover, og det viser seg også i mengden ekstrautstyr som dukker opp til garasjeport-systemer.

For eksempel kan du i dag velge mellom en rekke ulike løsninger for å åpne porten, som app, fjernkontroll, adgangskort og kodetastatur. Dermed kan det være lurt å høre med din portleverandør om hva slags muligheter du vil få med den nye motoriserte garasjeporten din.

Les mer: Kodetastatur til garasjen

Når du først har investert i en motorisert garasjeport vil dette også medføre noe mer vedlikehold og service enn en enkel manuell garasjeport.

Enkelt vedlikehold, som årlig smøring av bevegelige deler, justering av portåpneren og bytting av slitedeler, kan du som regel ordne selv. Mer avansert feilsøking og reparasjoner kan være nyttig å overlate til profesjonelle.

Lager porten rare lyder, stopper den opp under heving og senking, eller er det overdrevent mye bevegelser i porten, så vil det være lurt å bestille en service.

Få tilbud på motorisert garasjeport