Nærbilde av et kodetastatur foran en garasjeport.

Kodetastatur for åpning av garasje

Å montere et kodepanel for garasjeporten kan være en praktisk løsning for mange.

Bilde av Kim Arne Hammerstad

Kim Arne Hammerstad

Sist oppdatert: 11.03.2021

Har du kjøpt deg garasjeport, eller planlegger du å kjøpe? Da kan det være verdt å vurdere om en elektronisk kodelås på garasjen kan være noe for deg.

Les mer: Slik velger du rett garasjeport

Da vil du få en mer fleksibel hverdag sammenlignet med å bruke nøkler og fjernkontroller til å operere garasjeporten. Du kan enkelt dele koden til garasjen med dem som trenger det, og du slipper dermed å holde styr på masse nøkler og fjernkontroller.

Hvordan fungerer kodelåsene?

En kodelås til garasjeporten fungerer ved å koble kontrollenheten til garasjeportåpneren, slik at man kan åpne garasjeporten kun ved å taste inn rett kode. Koblingen mellom kontrollboksen og motoren kan være trådløs eller via kabel.

De trådløse modellene er de letteste å montere på egen hånd, men er mer utsatt for forstyrrelser enn de kablede. Har du tykke betongvegger og ønsker å plassere kodetastaturet en spesifikt sted, kan det være lurt å teste signalstyrken først.

Les mer: Slik velger du riktig garasjeportåpner

Det er også viktig å sjekke at kontrollenheten og motoren er på samme frekvens eller protokoll slik at de kan kommunisere med hverandre.

Kjøper du en kablet kodelås-løsning, er det lurt å sjekke at det følger med en kabel i pakken. Ofte er dette ekstrautstyr som må kjøpes i tillegg til selve kontrollboksen.

Hvor trygge er kodelåsene?

Kodelåsene som selges i dag er nesten uten unntak krypterte. Det vil si at kodetastaturet er paret med styringsboksen på innsiden, og at det ikke er mulig å rive ned tastaturet på utsiden og «tyvkoble» det med et annet tastatur.

Dermed er et kodetastatur minst like sikre som en tradisjonell nøkkel.

Få tilbud på garasjeport