Bilde av et moderne hus med en lukket garasjeport.

Slik tar du korrekte mål til garasjeport

Vi viser deg hvordan du tar korrekte mål av garasjen.

Å ta riktige mål av garasjen er det viktigste du kan gjøre for å sikre at din kommende garasjeport passer garasjen din og fungerer slik den skal.

Når du fyller ut skjemaet spør vi om 5 ulike mål for å raskt legge til rette for at leverandørene skal kunne gi deg et mest mulig konkret og realistisk tilbud.

Illustrasjonen nedenfor viser hvilke målinger som trengs.

illustrasjon av hvordan man tar mål til garasjeport
  1. Bredde. Avstanden mellom veggene i portåpningen hvor porten skal monteres. Her er det viktig med korrekte mål for å sikre at porten er rett bredde og dekker hele portåpningen.
  2. Høyde. Dette er avstanden fra bakken til taket i portåpningen av garasjen som porten skal dekke. Med korrekte mål sikrer du at porten du får er passende høyde slik at den dekker hele portåpningen.
  3. Overhøyde. Dette er avstand fra portåpning til taket i garasjen. Dette viser om det eventuelt vil være plass til en leddport, vippeport eller beholder til en rulleport. Det er viktig å ha korrekte mål om man ikke vil risikere at bilen treffer porten.
  4. Avstand til venstre sidevegg (sett innenfra). Dette er avstanden mellom portåpningen og veggen inne i garasjen. Dette viser om det for eksempel er plass til en skyveport.
  5. Avstand til høyre sidevegg (sett innenfra). Dette er avstanden mellom portåpningen og veggen inne i garasjen. Dette viser om det for eksempel er plass til en skyveport.

Nå som du vet hvor enkelt det er å ta korrekte mål er det bare å fylle ut skjemaet på denne siden for å motta uforpliktende tilbud på ny garasjeport.

Vil du vite mer om garasjeporter og hva du skal se etter kan du sjekke ut vår grundige gjennomgang om hvordan du velger rett garasjeport.